Mettende høstsalat med ostestenger
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
2.5 dl
balsamicoeddik1 stk
paprika2 stk
vårløk0.5 stk
slangeagurk, i skiver8 stk
cherrytomat8 skiver
spekeskinkeeller spekepølseOstestenger
0.5 dl
hvetemel100 g
smør, usaltet2 krm
salt4 ss
kaldtvannSlik gjør du det:
Ost og frukt bør være temperert. Begynn med å koke inn balsamicoeddik til en tykk sirup. Kok i kasserolle uten lokk. Skyll og rist godt av salaten. Lag et lite snitt i tomatene og legg dem i kokende vann i ca 30 sek. Ta opp og avkjøl i kaldt vann. Trekk av skinnet og del tomaten i biter. Anrett feltvis grønnsaker, ost, spekemat, valnøtter og frukt. Balsamicosirup dryppes over og servers ved siden av. Ostestenger Sett tilside 1/3 av den revne osten. Smuldre sammen smør, hvetemel og ost. Tilsett vannet og arbeid sammen til en fast deig. Legg deigen i en plastpose og legg kaldt i ca 1 time, slik at den blir lett å kjevle. Deigen kan lages i en foodprocessor. Kjør først sammen mel og smør. Tilsett osten og vannet og kjør sammen til en fast deig 20-30 sek. Ikke kjør for lenge, da blir deigen vanskelig å kjevle. Kjevle ut den avkjølte deigen ca 1/2 cm tykk og ca 10 cm bred. Pensle med egg og dryss på resten av osten. Kjær i ca 1 cm brede stenger. Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek i varm stekeovn 225 ºC, på midterste rille i 10-12 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.