Muffins med overraskelse
Dette er Marit Røttingsnes Westlies geniale muffins med innebygget overraskelse...
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
BakverkIngredienser
12 porsjoner
50 g
kokesjokolade, lys50 g
smør2 stk
egg200 g
sukker200 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker1 dl
melk12 stk
smilsjokolade, altså en rullSlik gjør du det:
Start med å sette på stekeovnen på 225 grader. Har du et muffinsbrett, setter du muffinspapirformer oppi det. Hvis ikke, plasserer du 12 muffinsformer på et stekebrett. Da kan det være lurt å ha doble papirformer slik at de beholder fasongen. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret i mikrobølgeovn eller over vannbad. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar omlag 5 minutter. Hell den smeltede sjokoladen og smøret oppi eggedosisen i en tynn stråle mens miksmasteren fremdeles går. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha det oppi bollen sammen med melken. Rør til du har fått en glatt røre. Fordel røren i de 12 miffinsformene og dytt en smil nedi hver. Har du en isskje, er den fin å bruke til å fordele røren i formene. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.