Muffins med sjokoladetrøffel
Det blir best når du spanderer litt på toppen...
Oppskrift av: Nina Sjøen
30 minutter
KakeIngredienser
50 g
smør50 g
sjokolade, mørk1 stk
egg0.5 dl
sukker1 dl
melk2.5 dl
mel1 ss
appelsinjuice25 g
sjokoladeLys trøffel
1.5 dl
kremfløte40 g
smør200 g
melkesjokoladeSlik gjør du det:
Smelt smøret og ha i 50 g sjokolade. La det smelte ved meget svak varme. Pisk egg og sukker lyst og luftig, og tilsett sjokoladeblandingen og melken. Ha deretter i mel og bakepulver, appelsinsaft og finrevet appelsinskall (pass på at ikke noe av det hvite i skallet kommer med, det smaker bittert). Grovhakk 25 g sjokolade og vend den i røren. Ha røren i 6–10 papirformer, som du ev. putter i en støpt muffinsform. Stek dem på 200 grader, midt i ovnen. Store muffins skal stekes i ca. 20 minutter, og mindre muffins i ca. 12–15 minutter.Lys trøffel
Ha fløte og smør i en gryte, og la smøret smelte. Tilsett deretter sjokoladen i mindre stykker og la den smelte på svak varme. Rør i blandingen til det blir en glatt masse. Sett til avkjøling og la stivne. Når muffinsene skal pyntes, har du litt trøffel på toppen av hver, med en skje eller kakesprøyte.