Muffins med sjokoladetrøffel

Muffins med sjokoladetrøffel

Det blir best når du spanderer litt på toppen...

Oppskrift av: Nina Sjøen
30 minutter
Kake

Ingredienser

50 g

smør

1 stk

egg

0.5 dl

sukker

1 dl

melk

2.5 dl

mel

Lys trøffel

1.5 dl

kremfløte

40 g

smør

Slik gjør du det:

Smelt smøret og ha i 50 g sjokolade. La det smelte ved meget svak varme. Pisk egg og sukker lyst og luftig, og tilsett sjokoladeblandingen og melken. Ha deretter i mel og bakepulver, appelsinsaft og finrevet appelsinskall (pass på at ikke noe av det hvite i skallet kommer med, det smaker bittert). Grovhakk 25 g sjokolade og vend den i røren. Ha røren i 6–10 papirformer, som du ev. putter i en støpt muffinsform. Stek dem på 200 grader, midt i ovnen. Store muffins skal stekes i ca. 20 minutter, og mindre muffins i ca. 12–15 minutter.Lys trøffel
Ha fløte og smør i en gryte, og la smøret smelte. Tilsett deretter sjokoladen i mindre stykker og la den smelte på svak varme. Rør i blandingen til det blir en glatt masse. Sett til avkjøling og la stivne. Når muffinsene skal pyntes, har du litt trøffel på toppen av hver, med en skje eller kakesprøyte.

Kanskje disse også frister?