Myk brownies med is og varm sjokoladesaus
Kunsten når du steker brownies er å få den sprø utenpå og med en deilig myk kjerne.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
200 g
sjokolade, mørk200 g
smør300 g
sukker4 stk
egg125 g
hvetemel1 ts
vaniljesukker30 g
sjokolade- hvitVarm sjokoladesaus
2 dl
kremfløte3 ss
sirup0.5 ss
honning300 g
sjokolade, mørkSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en form med bakepapir.
Kaken passer til en firkantet form på 20 x 20 cm. Har du ikke det, kan du bruke en rundform eller doble oppskriften og bruke en liten langpanne.
Dette er en utrolig enkel oppskrift, hvor du ikke engang trenger å finne fram miksmasteren. Bolle og visp fungerer veldig bra her.
Del smør og sjokolade i mindre biter og smelt det sammen i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Bruk en såpass stor bolle at du får plass til resten av ingrediensene i bollen. Ha i sukkeret og rør det inn. Tilsett eggene ett og ett og rør dem inn også. Bland hvetemel og vaniljesukker og sikt det inn i røren.
Del den hvite sjokoladen i mindre biter, men la det være litt størrelse på dem slik at de ikke smelter bort i prosessen. Ha i sjokoladebitene og rør alt sammen.
Hell røren over i den smurte formen og stek kaken på nederste rille i ca. 40 minutter.
La den avkjøles noe før du tar den ut av formen. Kaken holder seg i en lufttett boks på kjøkkenbenken i noen dager, eller den kan fryses.
Sjokoladesaus
Ha fløte, sirup og honning i en kasserolle og gi det et oppkok. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen. Ta kasserollen av platen og tilsett sjokoladen. Rør rundt i sakte bevegelser med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet inn. Da får du en blank og glatt saus.
Sausen kan varmes forsiktig opp igjen hvis den rekker å bli kald før servering.