Neslesuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større planter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke "svi" når du tar på dem. Legg de nyplukkede neslene i en bøtte eller kar med kaldt vann. Rør om slik at de blir godt skylt. Fjern ev grove stilker. Kok opp vann og legg i de avrente neslene og kok under lokk i 3-4 min.. Legg neslene over i kaldt vann, ev i et dørslag og skyll i kaldt vann, da beholder de den fine grønn fargen. Klem ut det kalde vannet og hakk neslene opp med en kniv. Rør sammen mykt smør og hvetemel. Kok opp hønse- eller grønnsakskraft og visp inn smør og hvetemel blandingen i den varme kraften. Kok opp og la suppen koke i ca 3 min.. Tilsett neslene og fløte og la trekke i 4-5 min. Smak med salt pepper og muskat. Server med halve kokte egg og ev litt finklippet gressløk. Tips 1: I stedet for smør og mel, riv poteter (1 per porsjon) fint opp og la de koke i kraften til potetene er møre og begynner å jevne kraften. Tilsett kokte nesler og ev fløte. Smak til med salt og krydder. Tips 2: Nesler kan erstattes av frisk spinat eller grønnkål.