Nøtteblonder
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
100 g
hasselnøtter100 g
sukker, gjerne brunt40 g
smør, smeltet1 stk
eggehviteFyll
15 g
smør, mykt1 dl
melis0.5 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
1 porsjon = 16-18 stk Bland sammen malte/hakkede nøtter, sukker og smeltet smør. Tilsett eggehvite og rør godt sammen. Sett deigen som små topper med en teskje på et bakepapirkledt stekebrett, la det være god avstand mellom kakene, de vil flyte ut under stekingen. Stek på midterste rille i varm stekeovn, 200 °C i ca 7 min. La dem avkjøle litt på stekebrettet før de legges over på en rist for videre avkjøling. Tips: Nøtteblonder kan servers til dessert med f.eks krem eller is og bær eller frukt. To og to nøtteblonder kan legges sammen med en "krem" av myk kremost med annanas og appelsinsmak, mykt smør, melis og ev vaniljesukker mellom hver av kjeksene. Har du ikke en mandel/nøttekvern eller hurtigmikser, legg nøttene i en dobbel frysepose og rull over med et kjevle til du har fått knust nøttene.