Ølmarinert kylling
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 kg
kylling1 fl
pils6 stk
vårløk, finhakket1.2 dl
soyasaus0.5 dl
saft av sitron2 ss
sukker, brunt1 ss
hakket hvitløk1 ss
sesamoljeSlik gjør du det:
En fantastisk variant av grillkyllingen, som smaker godt med f. eks ris. Bland alle ingrediensene i en stor plastpose. Kjøl fra en time til en dag. Snu posen av og til. Forvarm ovnen til 175 °C. Putt kylling og marinade i en ca 33 x 22 x 5 cm ovnspanne. Øs med marinade med jevne mellomrom under steking. Stek kyllingen til kjøttsaften er klar når du stikker en nål i kjøttet, ca 1 time og 20 minutter. Legg kyllingen på fat. Hell kraften fra pannen i en kjele. Fjern fett fra toppen. Kok inn sausen til det er ca 0,6 dl per porsjon (ca 6 minutter). Servér kyllingen med saus og kokt ris.