Ost
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
800 g
ost av forskjellig slagGrønnsaker
Dipp til ostesnacks, tortilla eller chips:
1 beger
myk kremost med krydder0.75 dl
fløteSlik gjør du det:
Ost er alltid populært og passer like godt til lunsj som til aftens eller som avslutning på et godt måltid. Velg ost, frukt og grønt etter hva kjøleskap eller butikk har å tilby. Beregn ca 200 g ost pr person til oste-lunsj/aften. Finn frem alle ostene i god tid før servering. Ost smaker best temperert. Til spleiselag, inviter venner med ost og bygg opp et fristende ostefat. Vertskapet holder frukt, grønnsaker og brød/kjeks. Ostesnacks: biter av ost, frukt og grønt tres på tannstikkere og server som snacks til drinken, peiskosen eller som en liten forrett. Dipp til ostesnacks, tortilla eller chips: Rør opp kremosten i fløten. Som en liten mellomrett til middagen er Ridder med fiken og valnøtkompott et godt valg.