Ostekake
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
KakeIngredienser
200 g
havrekjeks100 g
smørFyll:
1 pk
gelé med sitronsmak2 beger
kremost med ananas og mandarin3.5 dl
lettrømmeTil servering:
250 g
bringebær1.5 ss
sitronsaft3 ss
melisSlik gjør du det:
Knus havrekjeksene, smelt smøret og rør det sammen. Trykk massen ut i bunnen på rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett bunnen kaldt så den stivner. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bare med 3 dl vann. Rør osten myk og rør den sammen med rømme. Rør inn geléen når den er kald, men før den stivner. Hell fyllet over kakebunnen og sett kaken kaldt så også fyllet stivner. Mos vel halvparten av bærene med sitronsaft, sil mosen og smak den til med sukker. Garner kaken med resten av bærene og server sausen til.