Ovnsbakt kveite med fransk tilbehør
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kveitefilet à 1800.5 l
vann50 g
saltRatatouille
1 stk
løk, finhakket150 g
auberginei terninger150 g
squashi terninger4 fedd
hvitløk, finhakket0.5 dl
olje til penslingPotetpuré med gressløk
600 g
mandelpoteter220 g
smør, usaltet3 dl
fløte8 g
salt1 ts
sort nykvernetpepper3 ss
gressløk, finhakketSennepsaus
1 dl
blåskjellkraft1 dl
crème fraîche1 ss
dijonsennep, grov100 g
kaldtsmøri terningerSlik gjør du det:
Legg benfri kveitefilet i saltlake i 20 minutter. Skyll den, og tørk den på kjøkkenpapir. Ha på nykvernet pepper. Gni inn hvert stykke med olje og legg på brett eller i ildfast form og bak den i ovn på 180 grader i 8-14 minutter, alt etter størrelse. Ratatouille Surr aubergine, squash, løk og hvitløk hver for seg i olje slik at de får litt farge. Bland til slutt alt sammen i pannen. Ha i tomatene, la det koke opp og smak til med salt og pepper. Potetpure med gressløk Kok mandelpotetene i usaltet vann til de er møre, sil av vannet og la de dampe seg tørre. Kok fløten opp sammen med smøret. Mos potetene eller press de gjennom en finmasket sil for best resultat. Spe med fløte og smør mens du rører. Smak til med gressløk, salt og pepper. Dekk med plastfolie frem til servering. Sennepssaus Kok opp blåskjellkraft og creme fraiche og reduser dette ned til det halve. Pisk inn smøret. Smak til med sennep, eventuelt salt, sitronsaft og pepper før servering.