Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella
Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.
Oppskrift av: Caroline Hofberg
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
400 g
kjøttdeig1 stk
løk2 stk
hvitløksfedd1 stk
chili, rød2 ss
olivenolje3 bokser
tomater, hakkede1 dl
vann1 potte
basilikum1 ss
rødvinseddik1.5 ts
salt1 ts
pepper400 g
pasta, penne3 dl
parmesan, nyrevet2 stk
mozzarellaSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Rens og hakk løk, hvitløk og chilipepper og stek det i olje sammen med kjøttdeigen. Rør hele tiden så kjøttdeigen smuldrer seg.
Rør inn tomatene og vannet og la sausen surre i ca. 20 minutter.
Rør inn strimlet basilikum, eddik, salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil av kokevannet og bland den med halvparten av sausen og 1 dl parmesan.
Legg litt av pastaen i smurt, ildfast form, hell på mer saus, parmesan og skiver av mozzarella. Fortsett å legge lagvis til alt er brukt. Dryss resten av parmesanen på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen til den er gyllen og boblende varm, ca. 20 minutter.