Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Oppskrift av: Caroline Hofberg
60 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Rens og hakk løk, hvitløk og chilipepper og stek det i olje sammen med kjøttdeigen. Rør hele tiden så kjøttdeigen smuldrer seg.
Rør inn tomatene og vannet og la sausen surre i ca. 20 minutter.
Rør inn strimlet basilikum, eddik, salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil av kokevannet og bland den med halvparten av sausen og 1 dl parmesan.
Legg litt av pastaen i smurt, ildfast form, hell på mer saus, parmesan og skiver av mozzarella. Fortsett å legge lagvis til alt er brukt. Dryss resten av parmesanen på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen til den er gyllen og boblende varm, ca. 20 minutter.

Kanskje disse også frister?