Ovnsrett med aubergine og tomater
Denne oppskriften kommer fra Rasim Habul, norsk statsborger med bosnisk bakgrunn.
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
1 stk
aubergine2 ts
salt3 stk
løk3 fedd
hvitløk200 g
skåldede tomat er1 bt
bladpersille1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Del aubergine langsetter. Bruk en skje og ta ut kjernene. Dryss salt på skjæreflatene og la auberginehalvdelene "svette" i ca 30 min. tørk av med husholdningspapir. Rens og finhakk løk og stek myk i olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk og stek et par min uten at løk og hvitløk blir brune. Tilsett skållede hakkede tomater. Kok opp og la t rekke noen minutter. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. Fyll løk og tomatblandingen i aubergine halvdelene og legg i en ildfast form. Fyll vann ca 1 cm opp i bunnen av formen. Sett i varm stekeovn 175 ºC i ca 1 time. Serveres kald eller lun. Stekt fisk kan ev serveres som tilbehør.