Ovnsstekt kylling og hvitløk med koriandersuppe
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 stk
kyllingfilet3 ss
sesamolje18 fedd
hvitløk2 l
hønsekraft2 stk
rødløk i skiver4 fedd
finhakket hvitløk1 stk
gulrot i terninger3 ss
ingefær, revet1 stk
rød chili i skiver6 ss
tamarindpasta300 g
kokte nudlerSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 °C. Legg de hele kyllingfiletene og hvitløksfeddene i en ildfast form. Hell over oljen. Stek kyllingen i 25 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen. Hell hønsekraften i en kjele. Kok opp kraften og ha i løk, hakket hvitløk, gulrot, ingefær og chili. La suppen småkoke i 5 minutter. Ha i den stekte hvitløken, tamarindpastaen og kraften. La suppen koke videre i 10 minutter. Skjær kyllingfiletene i mindre stykker og ha dem og nudlene i suppen. La alt bli godt gjennomvarmt. Øs suppen i boller og dryss koriander over.