Ovnsstekt torsk med pannestekt tomat og squash
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet2 ts
salt2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk1 dl
olivenolje1 stk
liten squash2 stk
vårløk eller 1 stk purre2 stk
tomater1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Dryss på salt og la den ligge med saltet i 15-20 minuttter. Varm stekeovnen til 170 °C. Rens og hakk løk og hvitløk, og la det surre seg mykt i olje i stekepanne. Del squash i terninger og finsnitt purre, og la trekke med i pannen i 4-5 minutter. Flå tomatene ved å lage et lite snitt i skinnet og legg dem i kokende vann i 1-2 minutter. Avkjøl i kaldt vann og trekk av skinnet. Del tomatene i to, ta ut innmaten og hakk tomatkjøttet opp i terninger, og tilsett det i løkblandingen i pannen rett før servering sammen med hakket basilikum eller persille. Smak til med presset sitron, salt og pepper. Legg torskebitene i et smurt ildfast fat og stek/bak i varm stekeovn i 6-7 minutter til torsken så vidt er gjennomstekt, det vil si til kjøttet "blader" seg lett. Trekk av skinnet på torsken før servering.