Paella med hvit fisk og blåskjell
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
blåskjell1 dl
vann1.5 dl
hvitvin2 g
safranPaella
2 stk
paprika12 stk
sukkererter(evt asparges)1 stk
løk0.5 dl
olivenolje4 stk
vårløkHvitløkmajones
4 fedd
hvitløk2 stk
eggeplomme0.5 ts
salt1 ts
sitronsaft2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med paprika til paella. Del paprika i to, ta ut kjernene og gni hver halv del inn med litt olje. Legg paprika på et stekebrett med skinnsiden opp og sett midt i varm stekeovn ved 200 ºC, øk temperaturen til 250 ºC når paprika settes inn. La stå til paprikaene ser brent ut - får sorte flekker, 10-15 min. Ta dem ut og legg dem i en pose og knyt igjen eller i et fat og dekk med plastfilm. Avkjøl. Trekk av skinnet når paprikaene er avkjølt. Del paprika i strimler. Rens og legg sukkererter i kokende lettsaltet vann og kok opp og la trekke i 30 sek. Hell av kokevannet og skyll under kaldt vann. Vask blåskjellene , kast de som ikke lukker seg. Del fiskefiletene opp i store terninger (à ca 50 g). Ha vann, hvitvin, safran , blåskjell og fisk i en kasserolle og kok opp og la trekke 1-2 min under lokk. Sil av kraften og rens blåskjellene. Skjær løk i tynne strimler og surr myk i olje. Tilsett vårløk, paprika og sukkererter delt i strimler. Ha i risen og bland godt. Hell i blåskjell og fiskekraften og vend lett om. Kok opp og sett pannen i varm stekeovn 200 ºC i ca 15 min (fra den koker opp i ovnen igjen). Vend inn blåskjell og fisk rett før servering. Server med brød og hvitløksmajones. Hvitløkmajones (aioli): Alle ingrediensene bør ha samme temperatur. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smakeventuelt til med litt mer salt og pepper. Tips: Aioli smaker godt til fiskesupper og retter av fisk og grønnsaker.