Paella

Paella

Denne versjonen av den spanske nasjonalretten inneholder kylling, blåskjell og scampi.

Christopher Sjuve
60 minutter
Risrett

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Del kyllinglårene i to eller mer etter størrelse. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i litt av smøret og oljen. Legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Fres løk og hvitløk i litt smør og olje. Tilsett all risen og fres den til den blir blank. Tilsett tomater, paprika, safran og vermut og rør godt. La det hele putre noen minutter slik at risen begynner å ta til seg fuktigheten. Hell over kyllingbuljong og la det hele småkoke i ca 15-20 minutter. Fjern den svarte strengen i scampiene. Stikk dem ned i risen mot slutten av koketiden. Tin ertene i litt smør i en kjele. Damp blåskjellene med hvitvin, salt og pepper under lokk i en annen kjele. Anrett kyllingstykker, blåskjell og sitronbåter på risen og dryss raust med persille på toppen. Synes du paellaen er litt for ”tørr” så tilsett litt av blåskjellkraften.

Kanskje disse også frister?