Pai med spinat
En enkel pai med spinat og andre godsaker. Lett som en plett.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
3 stk
egg2 dl
crème fraîche250 g
spinat5 skiver
røkt laks0.5 stk
løk2 fedd
hvitløk3 ss
parmesan, nyrevet1 klype
muskat1 pl
butterdeigSlik gjør du det:
Finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i smør. Ha i hvitløken og la det steke i 30 sekunder (pass på så hvitløken ikke svir seg).
Ha i crème fraîche, spinat, muskat, hakket røkelaks og revet parmesan. La det putre noen minutter.
Pisk eggene i en bolle. Bland inn resten fra stekepanna.
Smør en ildfast form og legg i fyllet.
Kjevle ut butterdeigen. Dekk formen med butterdeigen og lag et lite hull på mitten så dampen kan slippe ut.
Forvarm ovnen til 180 grader. Stek i ca 30 minutter eller til den er gyllen.