Penne med blåmuggost og brokkoli
Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.
Christopher Sjuve
90 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
brokkoli2 ss
smør1 stk
løk1 ts
paprikapulver0.5 ts
chilipulver1.5 dl
hvitvin eller eplejuice1.5 dl
kremfløte150 g
blåmuggost2 ss
mandelflak500 g
penneSlik gjør du det:
Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann. Varm smør i en kjele.
Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk.
Tilsett vin og kremfløte, og la det småkoke i 45 minutter til sausen har tyknet litt. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost. La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper. Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.
Mens pastasausen lages kokes pastaen al dente i en stor kjele fosskokende saltet vann.
Hell vannet av og bland med pastasausen. Serveres med et dryss ristede mandelflak.