Perfekt grillspyd med kjøttboller og grønnsaker
Her er en oppskrift som gjør at grillspydene blir vellykket.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
1 stk
paprika, gul1 stk
paprika, rød1 stk
maiskolbe2 stk
sopp0.5 stk
squash300 g
kjøttdeig0.5 stk
løk1 ts
kumin1 ts
korianderpulver1 fedd
hvitløk0.5 ts
paprikapulverSlik gjør du det:
Ha kjøttdeigen i en bolle med kumin, koriander, paprika, knust hvitløk, pepper og salt. Kna kjøttdeigen godt. Form boller som er passe store til et grillspyd. Del opp paprika, mais, squash og sopp i biter til grillspydet. Kok opp vann. Ha alle grønnsakene i vann og la det trekke i 30-60 sekunder. Sil av. Træ grønnsaker og kjøttboller på spydene (Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann noen timer før så de ikke så lett tar fyr). Pensle grillristen med litt olje. Grill spydene i ca 7-8 minutter, snu underveis. Dersom du vil lage grillspydet i ovnen, kan du sette ovnen på maks og bruke grillelementet. Grill spydet i 7-8 minutter og snu det mange ganger underveis.