Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner
Oppskrift av: Paul Løwe
120 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Pizzabunn:
1 pk
tørrgjær250 g
hvetemel2.5 dl
vann, lunkent0.5 ts
salt4 ss
olivenolje1 ss
flaksaltFyll:
350 g
spinat, vasket20 g
smør100 g
rosiner3 fedd
hvitløk30 g
pinjekjernerSlik gjør du det:
Bland sammen gjær, mel, vann, salt og olivenolje. Arbeid deigen glatt og smidig. Dekk den til med plast og la den heve i 30 minutter på et lunt sted. Elt deigen og del den i ett emne per porsjon. Kjevle emnene ut til runde bunner og legg dem på smurte plater. La dem heve i 8-10 minutter. Pensle emnene med litt vann og dryss over havsalt. Stekes i ovn ved 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøles. Damp spinaten til den faller sammen. Legg spinaten i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet. Finhakk spinaten. Smelt smøret i en stekepanne og fres spinat, rosiner, hvitløk og pinjekjerner. Smak til med salt og pepper. Del hver av de ferdigstekte pizzabunnene vannrett i en bunn og et lokk. Fordel spinatfyllet på bunnene og legg lokkene på. Del hver pizza i 4 og server.