Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Oppskrift av: Paul Løwe
120 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzabunn:

250 g

hvetemel

0.5 ts

salt

Fyll:

20 g

smør

100 g

rosiner

3 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Bland sammen gjær, mel, vann, salt og olivenolje. Arbeid deigen glatt og smidig. Dekk den til med plast og la den heve i 30 minutter på et lunt sted. Elt deigen og del den i ett emne per porsjon. Kjevle emnene ut til runde bunner og legg dem på smurte plater. La dem heve i 8-10 minutter. Pensle emnene med litt vann og dryss over havsalt. Stekes i ovn ved 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøles. Damp spinaten til den faller sammen. Legg spinaten i et rent kjøkkenhåndkle og press ut vannet. Finhakk spinaten. Smelt smøret i en stekepanne og fres spinat, rosiner, hvitløk og pinjekjerner. Smak til med salt og pepper. Del hver av de ferdigstekte pizzabunnene vannrett i en bunn og et lokk. Fordel spinatfyllet på bunnene og legg lokkene på. Del hver pizza i 4 og server.

Kanskje disse også frister?