Ratatouille
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergine1 stk
stor løk1 stk
squash3 stk
flådd tomat0.5 stk
paprika, rød0.5 dl
olivenolje3 fedd
hvitløk1 stk
laurbærblad1 krm
sukkerSlik gjør du det:
Skjær auberginen i skiver. Dryss litt salt på skivene og la dem ligge å trekke 15-20 mi, tørk av saltet med litt kjøkkenpapir. Skjær løk og squash i skiver. Paprika skjæres i strimler og flådde tomater i båter. Begynn med å steke løken blank i olje i en gryte. Tilsett resten av grønnsakene og stek til alle grønnsakene er møre men ikke brune. Urtekrydder får trekke med grønnsakene. Rø rom en gang i mellom. Smak til med salt,pepper, sukker og sitrinsadft. Ha i litt vann eller hvitvin hvis det virker tørt. Server ratatouille til fisk eller kjøtt. Lag gjerne en stor porsjon, ratatouille egner seg godt til å fryse ned.