Reinsdyrfilet med grønnsakragu, rødvinsaus og mandelpotetpuré

Reinsdyrfilet med grønnsakragu, rødvinsaus og mandelpotetpuré

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Legg kjøttet på benken til temperering. Kok mandelpoteter (se egen oppskrift). Lag sausen før kjøttet stekes. Finhakk sjalottløk og fres den i smør. Hell på rødvin og kok inn til det halve. Lag saus etter oppskrift på posen, men med ca 1 dl mindre vann per pose. Sil rødvinsjyen over i sjysausen. Visp ev smør inn i sausen rett før servering. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt. Skjær av ev. hinner på reinsdyrfileten. Hele fileter kan deles i to, slik at de blir lettere å behandle. Krydre fileten med salt og pepper. Brun filetene raskt i smør i en varm panne. Legg dem over i et ildfast fat og dryss over/ rull dem i finhakket timian. Stek i varm stekeovn 180 °C i 15-20 min. Steketid avhengig av tykkelse. La filetene hvile i 10-15 min før de skjæres opp. Rens og del grønnsakene litt grovt opp. Stek i smør i en stekepanne til løken og grønnsaker er myke men ikke brune. Tilsett balsamicoeddik og sukker og la det koke inn i ca 5 min. Dryss over hakket bladpersille ved servering. Mandelpotetpuré: Skrell og kok mandelpoteter uten salt, til de er møre. Hell av kokevannet og damp dem godt. Mos potetene og tilsett seterrømme. Smak til med salt, pepper og hakket timian.

Kanskje disse også frister?