Reinsdyrfilet med grønnsakragu, rødvinsaus og mandelpotetpuré
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
reinsdyr, ytrefilet1 ts
salt1 stk
rødløk2 stk
gulrot1 stk
fennikel12 stk
champignon2 ss
balsamicoeddik2 ss
hakket bladpersilleRødvinsaus
1 stk
sjalottløk1 ss
smør2 dl
rødvin1 pose
sjy sausSlik gjør du det:
Legg kjøttet på benken til temperering. Kok mandelpoteter (se egen oppskrift). Lag sausen før kjøttet stekes. Finhakk sjalottløk og fres den i smør. Hell på rødvin og kok inn til det halve. Lag saus etter oppskrift på posen, men med ca 1 dl mindre vann per pose. Sil rødvinsjyen over i sjysausen. Visp ev smør inn i sausen rett før servering. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt. Skjær av ev. hinner på reinsdyrfileten. Hele fileter kan deles i to, slik at de blir lettere å behandle. Krydre fileten med salt og pepper. Brun filetene raskt i smør i en varm panne. Legg dem over i et ildfast fat og dryss over/ rull dem i finhakket timian. Stek i varm stekeovn 180 °C i 15-20 min. Steketid avhengig av tykkelse. La filetene hvile i 10-15 min før de skjæres opp. Rens og del grønnsakene litt grovt opp. Stek i smør i en stekepanne til løken og grønnsaker er myke men ikke brune. Tilsett balsamicoeddik og sukker og la det koke inn i ca 5 min. Dryss over hakket bladpersille ved servering. Mandelpotetpuré: Skrell og kok mandelpoteter uten salt, til de er møre. Hell av kokevannet og damp dem godt. Mos potetene og tilsett seterrømme. Smak til med salt, pepper og hakket timian.