Ristet torsk med gressløk-beurre blanc

Ristet torsk med gressløk-beurre blanc

Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skrap fiskeskinnet godt fritt for skjell og gni fisken inn med salt. La den ligge i ca. 1 time. Lag sausen: Kok sjalottløk, eddik og vin til det gjenstår et par skjeer væske. Rør inn terninger av kaldt smør litt om gangen. Sausen må ikke koke når smøret røres inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk. Hold sausen forsiktig varm. Rens og kok gulrøttene knapt møre, skjær dem i store skiver på skrå. Smelt smør og sukker, rør inn persille og vend gulrotskivene i det like før servering. Skrell og riv potetene, rør inn litt salt og pepper og stek små pletter i varm olje. Tørk saltet av fisken, skjær den i porsjonsstykker og stek dem på begge sider i olje, ca. 3 minutter på hver side. Anrett fisken på varme tallerkener med tilbehør og saus.

Kanskje disse også frister?