Rødbeter med chèvrekrem
Imponer gjestene med denne gourmetforretten.
Oppskrift av: Håvard Egge
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
rødbet4 klype
maldonsaltChevrekrem:
200 g
myk chèvre8 ss
melkVinaigrette:
2 ss
balsamicoeddik3 ts
honning, mildTil slutt:
3 kvast
timianSlik gjør du det:
Varm ovnen til 200 grader.
Vask rødbetene og skjær av topp og bunn. Pakk dem inn i aluminiumsfolie med litt maldonsalt. Bak dem i ovnen til de er så vidt gjennomstekt. Dette tar antakeligvis fra 40 minutter til 1 time og 20 minutter.
Pakk rødbetene ut av folien og la de hvile.
Lag chèvrekremen ved å blande sammen ost og melk med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
Lag vinaigretten ved å blande sammen balsamicoeddik og honning, for så å piske inn olivenoljen tilsatt i en tynn stråle.
Skrell rødbetene, del dem i båter og varm dem i pannen med litt smør. La de renne av på kjøkkenpapir.
Dander på tallerken med kremen underst. Drypp vinaigretten på rødbetene og litt rundt omkring. Avslutt med noen timianblader og finhakkede pistasjnøtter.
Inspirert av Jason Athertons oppskrift.