Rødbetesuppe med ansjos- og valnøttpaste

Rødbetesuppe med ansjos- og valnøttpaste

Det er den geniale pasten som gjør dette til et lite under.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær av stilkene på rødbetene. Vask stilkene og bladene. Kutt det i små biter og legg til side.
Skrell rødbetene og skjær dem i tykke skiver. Ha en spiseskje olivenolje i en stekepanne og ha platen på medium varme. Ha I løk og stek i fem minutter under omrøring for å unngå farge. Legg i rødbeteskivene og stek i fem minutter til under omrøring. Ha i 8 desiliter vann eller kraft og kok opp. La det koke i 45 minutter – rør innimellom. Ha i stilk og blader etter en halvtime.
Mens dette koker lager du ansjos- og valnøttpaste. Kjør valnøtter, ansjos og to spiseskjeer med olje sammen i en kjøkkenmaskin. Det blir en tykk paste. Om den er for tykk, ha i en teskje olje av gangen til du er fornøyd. Legg det i en bolle.
Når betene er kokt, kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet siden pasten er salt i seg selv.
Server suppen med pasten ved siden av. Så kan hver og en røre inn så mye man vil av den.

Kanskje disse også frister?