Rødbetsuppe (Bortsj)
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
6 stk
mellomstorerødbet2 stk
løk2 fedd
hvitløk(kan sløyfes)2 ss
smøreller olje1 stk
gulrot2 stk
poteter250 g
kål1.5 l
kraft1 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Rens og riv 5/6 av rødbetene og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør eller olje i en kasserolle. Tilsett rødbeter, gulrot, poteter og kål i tynne strimler (eventueltgrovt revet). Hell over kraft og tilsett laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv resten av rødbetene grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette for at suppen skal få den fine rødfargen). Smak til med eddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme. Godt rugbrød eller annet grovt brød smaker godt ved siden av. Tips: Kokte bokhvetegryn eller byggryn kan serveres som tilbehør til suppen.