Rødbetsuppe med chilipasta og lime
Oppskrift av: Paul Løwe
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Chilipasta:
2 ss
ingefær, revet2 fedd
hakket hvitløk1 stk
hakket grønn chili1 bt
sitrongress, hakket1 ss
hakket mynte1 stk
lime, saftenSuppe:
1 ss
olivenolje1 stk
finhakket rødløk1 ts
spisskum350 g
kokt og hakket rødbet5 dl
kyllingkraft1 bokser
kokosmelk2 ss
finhakket agurk2 ss
finhakket rødløkSlik gjør du det:
Den litt søtlige smaken av rødbeter passer godt sammen med sterke krydder. Suppen blir mild og sterk på samme tid. Begynn med chilipastaen. Ha ingefær, hvitløk, chili, sitrongress, mynte og limesaft i en food processor. Kjør til alt er godt blandet, og sett til side. Varm oljen i en gryte og fres løk og spisskum til løken er myk. Tilsett rødbeter, kraft, kokosmelk og chilipasta. La suppen koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft. Bland sammen agurk og rødløk i en liten bolle. Hell suppen i varme boller, strø over agurk og rødløk og server.