Røkt kveite med gulrotpuré og Sandefjordsmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
røkt kveite i skiverGulrotpuré:
300 g
gulrot2 skiver
sellerirot1 dl
fløte2 ss
smørSandefjordsmør:
2 ss
fløte4 ss
kruspersille200 g
smør1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Begynn med gulrotpuré. Rens og skjær grønnsakene i biter og kok dem møre i vann tilsatt litt salt. Hell av kokevannet. Lag puré av gulrot og selleri med en stavmikser eller en foodprocessor. Ha puréen tilbake i kasserollen og bland med fløte, smør, salt og pepper. Tilsett finhakket grønt rett før servering. Kok opp rikelig med vann til fisken. Legg i fiskeskivene og la trekke til fiskekjøttet løsner fra bena 6-7 min. Server fisken på en seng av gulrotpuré med kokte poteter og Sandefjordsmør. Sandefjordsmør: Kok opp fløte og persille. Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smør ca 1 ss omgangen. Smak til med sitronsaft. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt.