Sabayon
Du trenger ballongvisp, steketermometer, tid og oppmerksomhet for å lage sabayon, men det er enklere enn det høres ut.
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Kok opp en kasserolle med litt vann for å lage et vannbad.
Pisk sammen eggeplommer og sukker i en bolle.
Ta kasserollen bort fra varmen og sett bollen
på vannbadet (uten at bollen er i kontakt med vannet). Tilsett hvitvin litt etter litt mens du hele tiden pisker blandingen.
Bruk steketermometeret for å kontrollere at varmen ikke stiger for raskt. Sett vannbadet over varmen igjen hvis du trenger mer varme. Når sausen sakte nærmer seg 68 grader vær ekstra forsiktig så sabayonesausen ikke overstiger denne temperaturen (det vil i tilfelle gi eggerøresmak).
Når sausen får en kremet konsistens er den ferdig. Forstett å piske mens den avkjøles.
Sabayonesaus er supergodt med frukt og bær. Brenn den raskt med en créme brûlée-brenner eller under ovnsgrillen hvis du ønsker.