Beef Wellington
Beef Wellington er en klassisk rett hvor en indrefilet bakes inn i butterdeig. Her har du oppskriften!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Grill eller stek indrefileten i olje på høy varme slik at den får stekeskorpe rundt hele.
Mens den ennå er varm, pensle på sennep.
Kjør sopp og kastanje sammen med en kjøkkenmaskin til det nesten er glatt. Ha blandingen i en stekepanne. Stek til mesteparten av væsken er forsvunnet. Avkjøl.
Legg et stort stykke plastfilm på arbeidsbenken. Legg skinkeskivene delvis overlappene slik at du får et rektangulært stykke. Smør på soppblandingen. Ha på pepper.
Legg indrefileten på soppblandingen. Nå skal du pakke indrefileten inn i skinke- og soppblandingen:Ta tak i plasten og løft den over kjøttet. Pakk dette så tett du klarer. Bruk endene av plasten og snurp til. Sett i kjøleskapet i 5-10 minutter.
Kjevle ut butterdeig til et stort rektangel, mindre enn en halv centimeter tykt. Legg ut et nytt stykke plastfilm. Legg den kjevlede butterdeigen på plasten.
Ta kjøttet i kjøleskapet ut og fjerne plasten. Legg det på butterdeigen. Bruk samme teknikken som i tidligere og rull kjøttet inn i butterdeigen. Skjær bort overflødig butterdeig. Snurp godt sammen i endene.
Fjerne plasten forsiktig. Pensle med pisket egg over det hele. Om du vil lager du mønster med baksiden av en kniv ved å raspe forsiktig i butterdeigen.
Ha godt med salt på under og over butterdeigen.
Forvarm ovnen til 240 grader og ha stekebrettet i ovnen slik at det blir veldig varmt.
Når kjøttet skal stekes, ta du det varme stekebrettet, dryss på litt salt og legg stykket på den varme platen. Sett det inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader.
La det steke i 35 minutter.
Dersom du vil ha full kontroll på temperaturen på kjøttet kan du stikke inn et steketermometer (i kortenden). For at det skal være rosa må kjøttet ikke bli varmere enn 65 grader. I så fall må kjøttet ut av ovnen når det er ca 60 siden temperaturen vil fortsette å stige flere grader.
Vent uansett i 10-15 minutter før du skjærer opp og serverer.