Salade Niçoise
Denne salaten er et måltid i seg selv, men kan brukes som tilbehør til f. eks grillet fisk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
SalatIngredienser
4 stk
poteter10 stk
aspargesbønner(brekkbønner)0.5 stk
salathode(velg et du liker)4 stk
egg2 stk
sjalottløk8 stk
cherrytomat1 dl
oliven, sorte0.5 bokser
sardiner1 dl
olivenolje3 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Skiv potetene og kok dem møre i godt saltet vann. Legg i aspargesbønnene og la dem koke med ett minutt. Sil av og ha på litt salt og olje. Hardkok eggene, ca. 7-8 minutter. Avkjøl, pill av skall og del dem i to. Skyll salaten og ha den på et fat. Finhakk sjalottløken og dryss over. Del tomatene i to og legg på salatbladene sammen med poteter, aspargesbønner, egg, oliven og sardiner. Server med grovt brød og olivenolje.