Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Oppskrift av: Paul Løwe
45 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
6 stk
sitron1 fedd
hvitløk2 cm
ingefær2 ts
honning1 ts
sukker, brunt2 dl
olivenolje1 stk
paprika1 stk
slangeagurk, i skiver100 g
bønnespirer2 ss
sesamfrø0.5 hode
rødkål eller savoykålSlik gjør du det:
Skrell halve av sitronene, press saften av alle. Ha sitronskall, sitronsaft, hvitløk, ingefær, honning og sukker i en kjele. Kok opp og la sausen småkoke til den er kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Avkjøl. Sil sausen og rør inn olivenoljen. Skjær paprika, agurk og kål i små biter. Bland paprika, agurk, bønneskudd, kål og sesamfrø i en bolle. Hell dressingen over. La salaten stå i ca. 20 minutter før servering, slik at alle smakene får blandet seg. Denne salaten kan serveres som forrett eller til grillet kjøtt eller fisk.