Saltbakt torsk med basilikumsaus

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 150 grader. Skjær fisken i fine porsjonsstykker. Legg dem på en seng av havsalt med skinnsiden ned i langpannen. Bak i ovn i ca 8 min. Legges over på bakeplaten med skinnsiden opp. Saltes og peppres lett og pensles med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering. Stek løken lett i smør i en kjele. Tilsett kraft, hvitvin og hakket hvitløk. Kok alt sammen og tilsett hakket basilikum og smal til med salt og pepper. Ha sausen i en foodprocessor og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett litt fløte. Varm sausen opp under visping. Fordel oliven og paprikahakk midt på tallerkene. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinken pent til slutt. Serveres med poteter eller pasta.

Kanskje disse også frister?