Saltbakt torsk med basilikumsaus
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet med skinn200 g
havsalt1 ss
smør, smeltetSaus
4 stk
sjalottløk50 g
smør4 dl
fiskekraft2 dl
hvitvin, tørr2 fedd
hvitløk1 potte
basilikum4 skiver
spekeskinke12 stk
stenfri grønn oliven1 stk
hakket rød paprikaSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 150 grader. Skjær fisken i fine porsjonsstykker. Legg dem på en seng av havsalt med skinnsiden ned i langpannen. Bak i ovn i ca 8 min. Legges over på bakeplaten med skinnsiden opp. Saltes og peppres lett og pensles med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering. Stek løken lett i smør i en kjele. Tilsett kraft, hvitvin og hakket hvitløk. Kok alt sammen og tilsett hakket basilikum og smal til med salt og pepper. Ha sausen i en foodprocessor og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett litt fløte. Varm sausen opp under visping. Fordel oliven og paprikahakk midt på tallerkene. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinken pent til slutt. Serveres med poteter eller pasta.