Saltbakte rødbeter
En oppskrift du kan bruke som tilbehør eller som en flott, rød middag!
Oppskrift av: Jane H. Johansen
180 minutter
VegetarIngredienser
Slik gjør du det:
1. Skrubb rødbetene. Jeg pleier å bruke en ren kjøkkensvamp til dette. Gni rødbetene inn med litt olje og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form. Dytt dem litt ned i saltet.
2. Bak på 200 grader i 1-2 timer, eller til de er helt møre. NB: Forbered deg på at det kommer til å spre seg en fantastisk duft i kjøkkenet ditt når disse står i ovnen! Stikk en kniv i og kjenn om de er myke inni. Hvis ikke, bak videre til de er ferdige.
3. La rødbetene få avkjøle seg litt. Skjær bort rota og dra av skallet. Om du har skrubbet dem godt, er det ikke så farlig om det er igjen noe skrell.
4. Del rødbetene i båter. Ha dem i en bolle og tilsett tynne skiver rødløk og noen skvetter olivenolje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakkede friske urter.
* Server rødbetesalaten lunken eller kald.
* Holder seg fint i kjøleskap noen dager.