Sandwich med kylling, salat og hvitløkdressing
En sandwich blir ikke stort bedre enn denne her. Og den hvitløkdressingen kan du bruke til mye.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet3 fedd
hvitløk8 skiver
brød3 stk
tomat100 g
pecorinoHvitløksdressing
4 ss
crème fraîche4 ss
majones1 fedd
hvitløk1 ts
sitronsaftSlik gjør du det:
Begynn med å lage hvitløkdressingen. Hvitløken finhakkes og blandes inn i de andre ingrediensene. La dressingen stå og trekke smak 15-20 min før servering. Stek kyllingfileten i olje i en varm stekepanne. Del hvitløksfedd i 2 og la de steke med kyllingen, kun for å gi smak. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene. Etterstek i varm stekeovn 200 ºC i 6-8 min. Stek brødskivene i stekepannen med olje og hvitløk fra kyllingstekingen. Tilsett ev litt smør. Vil du ha retten mager, rist brødskivene i en brødrister eller stek de sprøe i en tørr stekepanne. Del kyllingfiletene i skiver. Legg en brødskive på tallerken, legg over skiver av tomat, hell over litt dressing, kylling i skiver, tynne skiver med ost og ruccola salat. Legg over en brødskive og legg opp tomat og kylling på samme måte. Avslutt med en brødskive. Stikk en lang trepinne/satè pinne gjennom det hele for å holde sandwichen sammen.