Seiburgere på ristet grovbrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
seifilet2 ts
salt1.5 ss
potetmel4 dl
mat fløte/melk1 stk
sjalottløk0.5 ts
muskat, maltDressing
2 ss
ravigottesausSlik gjør du det:
Fisken og fløten/melken bør være kjøleskapskaldt. Fjern ev ben fra fisken og del den i litt mindre biter. Kjør fisk og salt til en "halvfin" masse i foodprocessor, tilsett potetmel, pepper og muskat og spe med fløte eller melk. Tilsett hakket løk helt tilslutt. Form til burgere i stek i smør i middels varm panne. Stek grovbrødskiver i litt olje i en stekepanne, om ønskelig gni skivene med snittflaten på et fedd hvitløk. Lag dressing av matyoghurt, kesam eller lettrømme og ravigottesaus ev sennep og salt og pepper. Riv gulrøtter og smak til med presset sitron, litt sukker og ev litt olivenolje. Smør litt dressing på skivene, legg over rikelig med revet gulrot, seiburger og avslutt med litt revet gulrot og litt dressing.