Sellerisuppe
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
300 g
poteter, melne300 g
sellerirot1 stk
løk5 dl
vann3 ss
grønnsaksbuljong2.5 dl
matfløteSpyd
1 pk
bacon, 140 g.2 stk
epleSlik gjør du det:
Du trenger grillspyd.
Skrell poteter og selleri og skjær i terninger. Skrell og hakk løken. Kok opp buljongen og tilsett poteter og selleri. Kok til dem er møre og har most seg litt, ca. 20 minutter.
Tilsett melk og matfløte. Bruk en blender og kjør til suppen er glatt.
Kok videre i noen minutter og smak til med salt og pepper. Strø over gressløk.
Spyd: Sett ovnen på 275 grader og grillelementet på. Del baconet i strimler. Skjær hvert eple i 8 båter og tvinn baconet rundt eplebåtene. Tre dem på et spyd. Grill dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.