Sesampanert laks
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ts
salt0.25 ts
chili3 ss
sesamfrø3 ss
olivenolje1 stk
squash i skiver1 stk
rødt eple i tynne skiver0.5 stk
sitron2 stk
avokado i tynne båter1 stk
rødløk i tynne skiverMarinade
2 ss
lys dijonsennep1 ss
honning2 ss
vann1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Bruk den tykkeste delen på laksefileten. La grillpinner av tre ligge i vann i 20 minutter. Træ laksebitene inn på pinnene. Bland sammen salt, chilipepper og sesamfrø på en tallerken. Vend laksestykkene i denne blandingen. Grill laksespydene ca 5 minutter over sterk varme på grillen, snu dem i løpet av steketiden. Legg squashskivene på grillen sammen med laksen. Drypp litt presset sitronsaft over avocado- og epleskivene. Bland løkskivene sammen med avocado- og epleskivene. Lag en marinade av lys dijonsennep, honning, vann og olivenolje. Røres godt sammen og smakes til med litt salt. Drypp dressingen over løk og avocadoblandingen og server den til den sesampanerte laksen sammen med squashskivene. Tips: De sesampanerte laksestykkene og squashskivene kan legges på bakepapiret på stekeplate og stekes 5 minutter under grillen i stekeovn.