Sild med appelsin
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
sildefilet1 stk
appelsin, finrevet skall2 stk
appelsin, bare saften2 stk
frisk rosmarinkvist0.5 ts
salt0.5 ts
hvit pepper1 stk
appelsin i tynne skiver1 stk
endiviesalatSlik gjør du det:
Retten kan lages i mikrobølgeovn eller i vanlig stekeovn. Rens sildefilétene fri for skinn og ben, og strø over et lite dryss salt og pepper. Legg dem i et ildfast fat og strø revet appelsinskall over. Hell på appelsinsaften og legg i sorte oliven og rosmarinblader. La alt trekke 2 timer. Snu fisken i marinaden og mikrokok den 2-3 minutter, vend fisken og mikrokok 2-3 minutter på andre siden. Kontroller om fisken er ferdig. Eller: Stek den i stekeovn 10-12 minutter ved 175 grader. Pynt med appelsinskiver og server med kokt ris og endivesalat.