Sitron- og ostekake

Sitron- og ostekake

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Kake

Ingredienser

Havrebunn

  • 85 g

    smør, mykt
  • 50 g

    melis
  • 0.5 stk

    egg
  • 150 g

    hvetemel
  • 30 g

    havregryn
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 0.25 ts

    salt
  • Ostefyll

  • 550 g

    kremost naturell
  • 150 g

    sukker
  • 0.5 stk

    sitron, saft og revet skall
  • 4 stk

    eggeplomme
  • 85 g

    smør, mykt
  • Slik gjør du det:

    Oppskrift av Gunn Beate Helgås, Årets Hulda 2003, Mathuset Solvold, Sandefjord. Begynn med bunnen. Rør smør og melis lyst og porøst. Tilsett 1/2 sammenpisket egg . Rør inn det tørre. Dekk til deigen og sett den kaldt i 2-3 timer. Kjevle ut og legg i en form med løse kanter, 16-18 cm. Forstek midt i stekeovn ved 175 ºC i 6-8 min. Ha ost, saft og skall (kun det gule) av sitron og eggeplommer i en foodprocessor. Kjør sammen til en glatt masse. Tilsett mykt smør og kjør bare til smøret fordeler seg i ostekremen. Ikke kjør for lenge!. Ha ostemassen over den forstekte paibunnen og stek midt i stekeovn ved 120 ºC i ca 30 min. Ostemassen vil fremdeles være skjelvende. Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 2-3 timer, helst natten over. Dryss ev med litt melis og server med friske frukt eller bær (ev rørt med litt sukker).

    Kanskje disse også frister?