Sitrussalat med nøtter og vaniljekesam
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
3 stk
appelsin4 stk
klementin1 stk
grapefrukt1 stk
bananLake
4 dl
eplejuice1 stk
vaniljestang3 stk
helanisSlik gjør du det:
Begynn med laken. Kok opp eplejuice, tilsett splittet vaniljestang og anis. Kok inn til det gjenstår ca halve. Smak eventuelt til med litt sukker og litt sitron. Avkjøl. Skrell frukten og fjern hvite hinner. Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt minst 1 time før servering.
Dryss eventuelt over hakkede pistasjenøtter før servering og server med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.
Tips:Til frokost, dryss müsli over fruktsalaten.