Sjokolade- og squashkake

Sjokolade- og squashkake

Squash i sjokoladekake kan du ikke smake, men den gjør faktisk sjokoladekaka veldig saftig.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

  • 115 g

    smør, romtemperert
  • 240 g

    mel
  • 60 g

    kakaopulver
  • 1 ts

    bakepulver
  • 180 g

    brunt sukker
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 1 ts

    pulverkaffe
  • 3 stk

    egg
  • 350 g

    squash
  • 160 g

    kokesjokolade, mørk
  • melis
  • Slik gjør du det:

    Riv squashen på rivjern.
    Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 25cm rund springform (eller 22 cm firkantet form).
    I en medium bolle, bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt.
    Pisk smør og sukker sammen (gjerne med kjøkkenmaskin) til det er luftig. Ha i vanilje, kaffe og egg – bland godt mellom hver gang.
    I en stor bolle, bland sammen squash, sjokolade og en tredjedel av melblandingen. Pass på at squashen er godt dekket og ikke klumper seg.
    Ha i resten av melblandingen i eggblandingen. Bland akkurat til det er jevnt, røren vil bli tykk.
    Rør squashblandingen kjapt inn i røra med en slikkeport. Ha alt i formen og jevn ut.
    Bak i 40-50 minutter, til en kniv kan stikkes inn og komme helt ren ut. Legg den på rist og la avkjøle i 10 minutter.
    Skjær langs kanten med en kniv og løs opp springformen. Server den i romtemperatur. Ha gjerne på litt melis eller sjokoladesaus.

    Kanskje disse også frister?