Sjokolade- og squashkake
Squash i sjokoladekake kan du ikke smake, men den gjør faktisk sjokoladekaka veldig saftig.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
115 g
smør, romtemperert240 g
mel60 g
kakaopulver1 ts
bakepulver180 g
brunt sukker1 ts
Vaniljeekstrakt1 ts
pulverkaffe3 stk
egg350 g
squash160 g
kokesjokolade, mørkSlik gjør du det:
Riv squashen på rivjern.
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 25cm rund springform (eller 22 cm firkantet form).
I en medium bolle, bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt.
Pisk smør og sukker sammen (gjerne med kjøkkenmaskin) til det er luftig. Ha i vanilje, kaffe og egg – bland godt mellom hver gang.
I en stor bolle, bland sammen squash, sjokolade og en tredjedel av melblandingen. Pass på at squashen er godt dekket og ikke klumper seg.
Ha i resten av melblandingen i eggblandingen. Bland akkurat til det er jevnt, røren vil bli tykk.
Rør squashblandingen kjapt inn i røra med en slikkeport. Ha alt i formen og jevn ut.
Bak i 40-50 minutter, til en kniv kan stikkes inn og komme helt ren ut. Legg den på rist og la avkjøle i 10 minutter.
Skjær langs kanten med en kniv og løs opp springformen. Server den i romtemperatur. Ha gjerne på litt melis eller sjokoladesaus.