Sjokoladekake Aérien

Sjokoladekake Aérien

Her er kommer enda en godbit fra Clotilde. En herlig og enkel sjokoladekake.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Kake

Ingredienser

225 g

sukker

225 g

smør

4 stk

egg

225 g

mel

4 ss

kakao

Ganache

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 25 cm kakeform og ha i mel. Rist ut overflødig mel.
I en stor bolle eller i en food-prosessor, bland sukker og smør. Bland til det blir hvitt og luftig. Ha i eggene ett og ett. Bland godt mellom hvert egg. Ha i kakao og bland igjen.I en mellomstor bolle, bland mel med bakepulver (sil melet hvis du blander for hånd). Tilsett melblandingen i røren, og bland sammen. Unngå å blande for mye, så får kaka en lettere tekstur.
Hell røren i kakenformen, og stek i 30 minutter, eller til toppen av kaken gir lett motstand mot fingeren, og om du stikker en kniv i midten skal det bare komme med noen få smuler.Ikke stek den i hjel, ellers vil den ikke saftig. La den hvile på benken i noen minutter, og før du setter den på en rist og avkjøler helt.
Glassur
Lag ganache. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad (eller i en bolle satt over en kjele med kokende vann), rør med en skje fra tid til annen for å hjelpe den smelte. Pass godt på hele tiden.Når sjokoladen er helt smeltet, trekk kjelen fra varmen og ha i kremfløte. Rør når du heller, og til det er helt innarbeidet. Du vil få en saftig, fløyelsaktig blanding.La ganachen hvile litt, til den tykner til ønsket konsistens, ca. 15 til 30 minutter: Hvis du ønsker å spre den tynt, ikke vent for lenge. Hvis du vil ha et tykt lag med ganache, gi det litt mer tid.Den enkleste måten er å bare helle ganachen på toppen av kaken, og spre det på med baksiden av en skje, la det renne ned på sidene, liksom tilfeldig. Men du kan også ha glasuren jevnt utover hele kaken. Alternativt, skjære kaken i to når du er helt avkjølt, og spre ganache (eller bringebærsyltetøy) mellom de to halvdelene, før du har glasuren over det hele.

Kanskje disse også frister?