Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Dette er vinneren av Klikks sjokoladekake-konkurranse. For de som ikke liker appelsin, kan denne byttes ut med samme mengde vann blandet med vaniljesukker eller vaniljeessens og man kan utelate appelsinskallet.

Christopher Sjuve
60 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smør og strø en stor langpanne og sett ovnen på 180C
Løs opp kakao i det varme vannet og sett til side for avkjøling.
Rør smør og sukker hvitt og porøst i ca. 3-4 min.
Rør inn sammenvispede egg, ett om gangen vekselvis etterfulgt av kakaoblandingen.
Hvetemel blandet med bakepulveret siktes inn og brettes i røren (IKKE bruk miksmaster her, men gjør store bevegelser med hånden slik at mest mulig luft bevares).
Ha i applesinjuice (eller vaniljesukker med vann) og revet appelsinskall.
Hell røren i langpannen.
Stekes i middels varm ovn (180C), nederste rille for 40 - 45 minutter eller til den føles fast i formen.
Avkjøles i formen.

Glasur

Smelt kokesjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann
Rør inn smør til den er smeltet og godt blandet
Rør inn melis til glasuren er glatt og fjern fra varmen
Bre glasuren raskt over den avkjølne kaken og lag en gjerne en design ved å bruke en gaffel om ønskeligog/eller pynt med kokosmasse, non stop, strøssel, hakkede nøtter m.m. etter ønske
Takk til Nure for oppskriften som er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2011.

Kanskje disse også frister?