Sjokoladekake med appelsinkrem
Denne kaken er for viderekomne kakebakere og lages over to dager. Resultatet er rett og slett nydelig!
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
Mørk sjokoladebunn
1 dl
kakao1.25 dl
kaffe, sterk100 g
smør, romtemperert4 dl
sukker3 stk
egg240 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker1 dl
melkAppelsinkrem
5 dl
kremfløte170 g
melkesjokolade1 dl
vann60 g
sukker0.5 stk
appelsin, finrevet skallTil fyll
Slik gjør du det:
Mørk sjokoladebunn: 1. Lag kaffe og rør den inn i kakoen. Sett dette til avkjøling. 2. Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. 3. Ha i melk og kakaoblandingen og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre. 4. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen. 5. Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 ºC i ca.1 time. Avkjøles på rist. Tips: Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien. Appelsinkrem: 1. Dag 1: Kok opp fløte, tilsett sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen tildekket i kjøleskapet til neste dag 2. Kok opp vann , sukker, likør og appelsinskall. La det stå tildekket til neste dag. 3. Dag 2: Pisk sjokolademassen i en kjøkkenmaskin ved lav hastighet, samtidig som likørblandingen tilsettes. Pisk til det hele er blitt en stiv krem. Montering. 1. Del sjokoladebunnen i tre lag 2. Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med aprikossyltetøy og smør 1/4 av appelsinkremen utover kaken. 3. Gjenta det samme med neste lag. 4. Legg på det siste laget med kakebunn. Ta av litt krem til pynting og smør den resterende kremen rundt og oppå kaken. Ha den siste delen av krem i en sprøytepose med stjernetyll og lag rosetter på toppen av kaken.