Sjokoladekjeks med kakaonibs
Sjokoladekjeks blir enda bedre og mer intense i smaken om du klarer å få tak i kakaonibs.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
Ingredienser
4 porsjoner
120 g
sjokolade, minst 70%3 stk
egg100 g
sukker, brunt120 g
hvetemel90 g
kakaopulver1.5 ts
bakepulver0.5 ts
havsalt4 ss
kakaonibsSlik gjør du det:
Dette blir omtrent 60 små kjeks.
Smelt sammen 90 gram sjokolade og smøret i en liten kjele på svak varme. Ha det i en bolle og la det kjøle seg ned i ti minutter. I mellomtiden, bland sammen melet, kakaopulveret og bakepulveret i en annen bolle. Sett til side.
Hakk resten av sjokoladen og sett til side.
Visp eggene og blande sammen med den smeltede sjokoladen. Ha i sukkeret og bland igjen. Sikt inn melet. Bland godt. Blandingen vil bli tykk. Vend inn den hakkede sjokoladen, kakaonibs og havsaltet.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir på et stekebrett.
Legg teskjestore biter av deigen på brettet og form dem til små kuler med fingrene. La det være litt avstand mellom dem. Sett stekebrettet i kjøleskapet i ti minutter (sjansen er mindre for at de flyter utover dersom røra og kakebrettet er kaldt).
Bak dem i ovnen i åtte-ti minutter. Utsiden skal såvidt være tørre, men innsiden skal helst ha litt fuktighet i seg.