Sjokoladeterte
En herlig sjokoladeterte med silkemykt fyll.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Paibunn
75 g
smør45 g
melis150 g
hvetemel1 stk
egg0.5 ts
vaniljesukker0.25 ts
saltSjokoladefyll
500 g
kokesjokolade, lys3 stk
egg3.5 dl
crème fraîche2 dl
melk1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Rør smør og melis mykt i en matprosessor og tilsett de andre ingrediensene. Elt deigen sammen og sett den kjølig ca. 1/2 time. Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv. Løft leiven forsiktig over paiformen (26 cm) og kle den. Skjær til kanten og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt 1/2 time før steking. Stek på nederste rille ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til bunnen er gyllen. Avkjøl paibunnen. Brekk sjokoladen i biter og smelt den ved svak varme. Pisk eggene lett sammen. Kok opp crème fraîche, melk og vaniljesukker og hell det i en tynn stråle under omrøring i eggene. Rør inn smeltet sjokolade til slutt. Hell forsiktig fyllet i paiskallet og sett formen inn i ovnen igjen. Skru av ovnen straks paien er satt inn og la paien stivne på ettervarmen i ca. 1 time. Pynt med kumquats i skiver eller annen frukt og gjerne litt pisket krem.