Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Det er en teknikk du må kunne. Den her heldigvis enkel.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier

Ingredienser

4 porsjoner

0.25 ts

havsalt

3 ss

rom, eller annen alkohol (eventuelt)

Slik gjør du det:

Rull sjokoladetrøflene i det du ønsker. Her er noen forslag

Kakaopulver
Kokos
Melis
Mandelmel
Dette blir omtrent 50 stk.

Lag ganache dagen i forveien

Legg hakket sjokolade og salt i en medium bolle.
Kok opp fløten i en liten kjele. Hell en tredjedel i midten av sjokoladen. Rør kraftig rundt med en slikkepott. Gjør det samme med resten av fløten (altså to omganger til).
Ha i smøret og rør til det er godt blandet. Ha i alkoholen, om du bruker det.
Gratulerer! Du har nettopp laget ganache!
Dekk til og vent til neste dag.

Lag sjokoladetrøfler

Ha i de pulveriserte ingrediensene i en skål, så blir jobben enklere.
Bruk en skje, og ta små biter av ganache i hendene. Trill dem til små kuler (du kan bruke plastikkhansker).
Form noen av gangnen, rull dem i det pulveret du ønsker.
Avhengig av temperaturen på kjøkkenet ditt, så vil ganachen etter hvert bli for bløt å jobbe med. Sett den i kjøleskapet i 30 mintter, så kan du begynne å jobbe igjen.
Lagre trøflene i kjøleskapet, lett tildekket, i minst en dag før du spiser dem eller gir dem bort.

Kanskje disse også frister?