Sjokoladetrøfler
Det er en teknikk du må kunne. Den her heldigvis enkel.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
Ingredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Rull sjokoladetrøflene i det du ønsker. Her er noen forslag
Kakaopulver
Kokos
Melis
Mandelmel
Dette blir omtrent 50 stk.
Lag ganache dagen i forveien
Legg hakket sjokolade og salt i en medium bolle.
Kok opp fløten i en liten kjele. Hell en tredjedel i midten av sjokoladen. Rør kraftig rundt med en slikkepott. Gjør det samme med resten av fløten (altså to omganger til).
Ha i smøret og rør til det er godt blandet. Ha i alkoholen, om du bruker det.
Gratulerer! Du har nettopp laget ganache!
Dekk til og vent til neste dag.
Lag sjokoladetrøfler
Ha i de pulveriserte ingrediensene i en skål, så blir jobben enklere.
Bruk en skje, og ta små biter av ganache i hendene. Trill dem til små kuler (du kan bruke plastikkhansker).
Form noen av gangnen, rull dem i det pulveret du ønsker.
Avhengig av temperaturen på kjøkkenet ditt, så vil ganachen etter hvert bli for bløt å jobbe med. Sett den i kjøleskapet i 30 mintter, så kan du begynne å jobbe igjen.
Lagre trøflene i kjøleskapet, lett tildekket, i minst en dag før du spiser dem eller gir dem bort.