Skinkeinnbakt breiflabb servert med tomatkompott og nye poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
breiflabbfilet0.75 ts
salt2 ss
olje til penslingTomatkompott
500 g
cherrytomat0.5 ts
salt1 ss
timian, frisk1 stk
finhakket sjalottløk1 ss
olivenolje0.5 ss
balsamicoeddikSlik gjør du det:
Varm stekeovn til 125 ?C, gjerne varmluft. Begynn med tomatkompott. Del tomaten i to og legg dem i en ildfast form, tilsett salt, pepper, timian, finhakket sjalottløk, olivenolje og balsamicoeddik og bak i stekeovn i ca 1 1/2 time. Bland inn hakkede oliven Skjær fisken i porsjonsstykker dryss på litt salt (hvor mye er avhengig av hvor salt skinken er), pepper og et blad frisk salvie eller annet krydder. Pakk fiskestykket inn i skinken, fest ev skinken med en cocktailpinne. Øk temperaturen i stekeovnen til 175 ºC. Stek den innbakte fisken i olje i en stekepanne knapt 1 min på hver side. Legg fisken over i et ildfast fat (dekket med bakepapir) og stek ferdig midt i stekeovnen i 8-10 min. Server med tomatkompotten og nye poteter. Tips: Kok potetene, hell av kokevannet, damp dem godt og surr dem så i stekepanne i litt smør tilsatt litt sukker og finhakkede urter.