Smores pai
Vil du ha 'smore...?
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Først lager du paibunnen
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Knus Digestivekjeksene til fine smuler.
3. Smelt smøret og hell dette over smulene. Tilsett sukkeret og bland dette godt sammen.
4. Trykk smulemassen ned i en paiform slik at det dekker både bunnen og kantene på formen.
5. Forstek deretter bunnen midt i ovnen i 12 - 15 minutter. Ta den deretter ut, og la den avkjøle seg.
For å lage fyllet
1. Hakk den herlige kokesjokoladen grovt og legg dette i en bolle.
2. Ha fløten i en kasserolle, og kok den forsiktig opp, før du heller den over sjokoladen. La blandingen stå i ca 1 minutt før du rører den sammen til en jevn, glatt og skinnende røre.
3. Knekk egget oppi mens du rører.
4. Hell sjokoladen over den forstekte paibunnen. Dersom sjokoladefyllet ikke dekker kantene på paibunnen, dekker du dem med folie før du stiller den i ovnen, slik forhindrer du at de brenner seg.
5. Stek paien i ovnen på 175 grader i 25 minutter til den er løs i midten når du rister på formen.
6. Ta paien ut og sett den på en rist. La den avkjøle seg ca 1 time (eller til servering; paien kan godt lages dagen i forveien slik at du kun trenger å gjøre de siste, gjenstående trinnene før den skal serveres). Når paien avkjøler seg blir fyllet fastere.
(Du kan fint beholde folien på kantene dersom du bruker dette)
Til toppen
1. Skru ovnen på grillfunksjon og sett et stekebrett så langt opp som du kan; husk at paien skal ha plass oppå den!
2. Dekk sjokoladefyllet med mini marshmallows (du kan også bruke vanlige, store marshmallows, men da må du klippe dem opp i mindre biter først)
3. Sett paien inn i ovnen og følg nøye med under hele steketiden - her brenner det seg fort!
4. La paien stå til marshmallowene er gyldne og deilige (ca 3 - 4 minutter) før du tar paien ut og lar den hvile i 10 minutter før du fjerner folien fra kantene.
5. Skjær paien i store stykker med en kniv som du har dyppet i varmt vann og tørket med et håndkle, før du serverer den med vaniljeis og freia sjokoladesaus til!
KOKK: Oda Uhlin-Hansen